ZBS bestaat 20 jaar!

Zeeland Belting Service B.V. (ZBS) bestaat 20 jaar en dat verdient een kijkje door de jaren heen. Het bedrijf kent gestage groei en heeft op vele vlakken ontwikkelingen doorgemaakt, hierbij is er niet alleen sprake geweest van investeringen in moderne machines en verscheidene gereedschappen, maar ook in de veiligheid voor de monteurs, daarom is ZBS dan ook VCA gecertificeerd. Het leveren van service heeft altijd hoog in het vaandel gestaan, tevens ook het leveren van constante kwaliteit. Zo belooft ook de toekomst veel goeds voor het bedrijf.

ZBS door de jaren heen

Op 2 januari 2001 is ZBS in Rilland kleinschalig begonnen met een klein team. Gelokaliseerd in een lege hal met enkel een mobiele stans, een splitsmachine, een stuk band van 60 meter bij 600 millimeter, en een oude pers. Na een paar maanden is het team van destijds naar Frankrijk gereden om hier met een oplegger diverse machines en rekken op te halen. Ook hebben zij toen een tweedehands snijmachine en pers opgekocht van bevriende collegae. Echter na een paar maanden tijd stopte op een vrijdagmiddag de mobiele pers met werken en moest er op stel en sprong een nieuwe pers komen. Deze is ’s avonds nog opgehaald zodat er op de zaterdag nog een montage kon worden uitgevoerd.

In september 2001 heeft de officiële opening van ZBS plaatsgevonden en rond deze tijd werd vanwege de drukte de eerste extra monteur aangenomen. Hierna hebben verschillende events plaatsgevonden die de groei en ontwikkeling ten goede kwamen. Zo is in 2004 het parkeerterrein uitgebreid door middel van het afgraven van een stuk van de tuin en hier meer mogelijkheden tot parkeren te garanderen. In 2006 kwam Flexo om de hoek kijken met een nieuw soort pers, en ook een splitsmachine. Met de aanschaf van deze pers en splitsmachine was ZBS (een van de) eerste in Nederland. Inmiddels staan er meerdere van deze persen (300 tot en met 2100 millimeter) in de werkplaats. Het inruilen van de snarenmachine voor een nieuwer model vond plaats in 2009. Hiervoor is ook de zolder onder handen genomen, zodat er meer ruimte werd gecreëerd waar de rubberbanden en rollen konden worden geschuurd zodat de werkplaats schoner bleef. Hiervoor hebben zij diverse machines zelf ontwikkeld. Het jaar 2009 kenmerkt zich ook doordat ZBS dealer is geworden van Volta. De vraag naar volkunstof transportbanden en V- en Rondsnaren nam toe, het bedrijf heeft zijn plaats binnen deze markt hiermee verzekerd. In 2013 is er een nieuwe 3 meter PVC pers aangeschaft, om de toenemende vraag naar het lassen van banden te kunnen verwerken. Ook is er dit jaar een 1200 rubberpers aangeschaft om rubberbanden tot en met 1200 millimeter breed warm te kunnen lassen. In 2017 is er achterin de werkplaats een extra zolder gebouwd om meer ruimte op de werkvloer te creëren.

2020 was ook voor ZBS een apart jaar, zo kwam plotseling medeoprichter Anton van den Herik te overlijden. Aansluitend hierop kwam tevens het coronavirus tot stand. Ondanks deze vervelende gebeurtenissen staat de ontwikkeling van ZBS absoluut niet stil. Zo is vorige jaar het 20 jaar oude kantoor geheel verbouwd. Dit jaar wordt er gewerkt aan de aanleg van een airco systeem in het kantoor en de kantine, en een wasgelegenheid in de werkplaats.

De toekomst

De toekomst zal worden gekenmerkt door de uitbreiding van de activiteiten en het leveringsprogramma, dit zowel aangaande het verkoopteam als de uitbreiden van het aantal monteurs op de werkplaats. ZBS wilt met de tijd meegaan en zal het leveringsprogramma uitbreiden waar nodig en ook de website zal worden aangepast. ZBS wenst de uitstraling van het bedrijf nog professioneler te maken, mede door het uitbreiden van het leveringsprogramma, maar ook het huidige leveringsprogramma en de werkzaamheden onder de loep te nemen en te verbeteren.

Het huidige team

Het huidige team kenmerkt zich door een diversiteit aan mensen en bestaat momenteel uit Peter Kole, Nina Kole, William Quist, Johan Poleij, Antonio Correia, Luis Marcelo, João Marcelo, Hugo Trindade en Eva Kole. Allen kijken uit naar de verdere stappen die zullen worden genomen en zijn gemotiveerd de nu al gegarandeerde kwaliteit van werkzaamheden en producten te optimaliseren. Zij hopen u in de toekomst service te kunnen verlenen aan de lopende band!


Naar het overzicht